Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hett roslagsderby på stranden i Böda

I helgen ställdes lagkamrater mot varandra i SM-kvalet i strandfotboll nere på Öland. Ett av Roslagens Beachsoccer Klubbs lag tog sig vidare till slutspelet.

Tre lag från Roslagens Beachsoccer Klubb deltog i helgens SM-kval i strandfotboll i Böda på Öland. På damsidan ställde klubben upp med två lag och båda tog sig vidare från gruppspelet och ställdes mot varandra i semifinal. En match som kom att handla om turneringens två bästa målskyttar – Kajsa Sund och Emmali Nordengrim, till vardags klubbkamrater i Rimbo IF, men på Böda Sand konkurrenter i varsitt lag.

Kajsa Sund svarade för två mål i strandderbyt, men Nordengrim var snäppet värre och hennes lag tog hem segern med 3–2.

– Det passade riktigt bra att göra hattrick då. Vi hade hoppats på att mötas i finalen, men så blev det inte. En rolig match, alla taggade självklart till lite extra, säger Nordengrim.

I finalen blev det förlust med 1–5 mot Beach FF, men andraplatsen innebär att laget får spela SM på samma plats nästa helg.

För herrarna tog turneringen slut i gruppspelet efter en vinst och två förluster.