Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hennes väg bytte namn - får andras post

Sedan vägen som Inger Kragten bor på fick nytt namn har hon fått problem. – Jag får post som inte är min, säger Inger.

Inger Kragten har bott i sitt hus i Lännaby sedan hon var liten. Men förra sommaren var det dags för en namnbyte av hennes väg och sedan dess har problemen kommit som brev på posten.

– Jag har fått mycket post som egentligen ska till grannar eller människor på andra ställen. En granne till mig har fått post som egentligen skulle till Rådmansö, berättar Inger Kragten.

Hon har även upptäckt att viss post dimper ner sent i brevlådan.

– En räkning har kommit sent, antagligen för att den hade varit på villovägar. Jag har fått brev från banken och skatteverket som har visat sig ha varit hos andra först. Det känns ju inte bra.

När Inger har fått brev adresserade till någon annan i sin brevlåda, har hon lagt tillbaka posten så att brevbäraren har kunnat hämta den igen.

– Man sitter och funderar över vad som går fel. Jag har ju bott här hela livet och namnet och postnumret är detsamma, så man undrar om de inte kan läsa eller om det blir fel vid postsorteringen

I sju års tid har hon fått julkort från Malaysia.

– Men i år kom det inget kort, säger Inger Kragten.

Så går ett vägnamnbyte till

Adressen registreras hos Lantmäteriet varpå bygg- och miljökontoret skickar ut fastställd adress till taxerade och lagfarna ägare.

Myndigheter blir underrättade om adressändringen via ett centralt register.

Alla boende måste själva underrätta privatpersoner, föreningar eller företag om adressen.

Fastighetsägaren ska märka upp brevlådan med den nya adressen, men ska låta den gamla adressen sitta kvar i cirka ett år.

Berörd väghållare och fastighetsägaren ansvarar för skyltning av vägnamn och husnummer.

Källa: Norrtälje kommun