Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hendrixs hem öppnar för turister

En lägenhet som Jimi Hendrix hyrde i London ska bli museum. Nu
ska fansen kunna se hur superstjärnan bodde.

Annons

En liten blå skylt på 23 Brook Street i London avslöjar att rockstjärnan Jimi Hendrix en gång bodde här. Han flyttade in 1968, tillsammans med Kathy Etchingham. Hendrix beskrev byggnaden som "det enda hem jag haft", enligt Daily Mail. Sedan 2001 har lägenheten varit kontor för Händelmuseet Handel House Museum i London. Men tack vare ett bidrag från The heritage lottery fund ska lägenheten nu bli ett museum.

Kontoret har i nuläget inga spår av Hendrix. Men personalen som arbetar där får ändå ofta frågan om guidade visningar. Vid vissa utvalda tillfällen har man öppnat lokalerna för allmänheten, som när det var 40 år sedan Hendrix gick bort. Sådana tillfällen har varit mycket välbesökta.

I Händelmuseet

Tanken är nu att man ska förvandla lokalerna till museum. Man ska samtidigt kunna besöka Händelmuseet - vilket har en särskild poäng eftersom Hendrix sägs ha blivit inspirerad av kompositören Georg Friedrich Händel när han fick veta att tysk-engelsmannen hade levt i huset bredvid.

-Bara att besöka det vackra hemmet där en av världens största kompositörer bodde är en ren glädje, säger Wesley Kerr, ordförande för Heritage lottery fund och fortsätter:

-Nu kommer besökarna att kunna se den grannlägenhet där Jimi Hendrix, även han är en musikalisk emigrant från en annan era, hittade inspiration och lycka, och där han överskred musikaliska gränser under rock'n'rollens glansdagar.