Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemming: Pausa Posten!

Skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) vill att Posten nu ska pausa i sina planer på att dra ner på servicen i skärgården.

Annons

Anledningen är att Tjockös ö-butik, som fungerar som affär, apoteksombud, post- och systemombud och distribuerar tidningar, nu hotas av nedläggning när Posten vill införa bryggpost på vissa öar i skärgården.

Den ekonomiska förening som driver butiken får 213 000 kr per år för att sköta posthanteringen på ön.

Bryggpost innebär att posten landas på ångbåtsbryggan i en stor låda, där folk själva får hämta. Bryggposten ska införas 2014.

Nu har skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming skrivit ett brev till Postens vd Håkan Eriksson, utvecklingschefen Kent Lindström sam ministrarna Annie Lööf (C) och Peter Norman (M).

”Pausa serviceindragningarna i väntan på den staliga utredningen om kompletterande stöd till kommersiell service. Fungerande offentlig och kommersiell service är av största betydelse för samhällenas möjligher till överlevnad och utveckling, skriver han.

– Det är viktigt att se till landsbygden och då inte bara till lands, utan även ta med skärgården, säger Hemming.

Han vill att Posten nu pausar sina planerade neddragningar ett par år till.

– Då kan vi få fram en regionalpolitik med tydligare direktiv, så att vi kan säkra en grundpenning för dem som är ombud för Apoteket, posten och livsmedelshandel, säger han.