Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmahoppet satte pers i NSK:s första DM

Norrtälje Simklubbs första DM någonsin är i hamn. Helgens tävlingar blev lyckade med bra respons från simmarna och bjöd bland annat på ett personligt rekord för NSK:s Tobias Westholm.– Vi klarade av att arrangera ett DM och det känns självklart väldigt bra, säger tävlingsgeneralen Marie Westholm.

Klockan 9.30 på lördagen drog det historiska distriktsmästerskapet i gång i Norrtälje badhus. Första grenen var herrjuniorernas lagkapp på fyra gånger 50 meter frisim och Södertälje Simsällskap 1 blev vinnare.

DM var uppdelat i två pass på lördagen och två på söndagen. Under det andra på lördagen var det dags för den första av två hemmasimmare. Senioren Tobias Westholm, 19, simmade 50 meter fjäril och slog till med ett nytt personligt rekord på 27,60. En sänkning med 20 hundradelar och Westholm hamnade på delad 15:e plats.

– Det kändes bra inför loppet och jag var fylld av energi, man får inte vara seg i armarna eller för varm. Vid vändningen efter 25 meter kände jag mig stark och känslan var att det skulle gå vägen till ett rekord. Målgången var väl inte perfekt men i övrigt var det ett väldigt bra lopp, säger Westholm.

På söndagen var han i farten igen men då gick det alls vägen. Westholm slutade 23:a på 50 meter ryggsim efter 31,46. Mer än sekunden över hans personliga rekord.

Strax innan Westholms

andra lopp hade hans klubbkamrat Alva Westling simmat sin enda sträcka under DM. Den 16-åriga junioren ställde upp på 50 meter ryggsim och siktade mot att förbättra sitt personbästa på 33,93.

Men Westling fick inte till det i hemmahallen, hon hamnade på 30:e plats efter 34,89.

– Tyvärr blev det ingen fullträff för mig. Jag hade laddat länge för loppet och kände att jag hade en bättre tid i mig än 34,89. Mitt arbete under vattnet var inget bra och jag hade behövt göra en bättre vändning för att simma snabbare. Det känns tråkigt men jag ska ta revansch snart, säger Westling.

54 grenar avgjordes under

DM-helgen och loppen flöt på utan problem – en väldigt lyckad arrangörsdebut för Norrtälje Simklubb.

– DM var en stor utmaning för oss, inget fick ju gå fel, och jag tycker det gick jättebra. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från simmarna. Tävlingarna var lyckade, det blev inga distriktsrekord vad jag vet men bassängrekord i varje gren, säger tävlingsgeneralen Marie Westholm.

– Klubbens medlemmar har verkligen ställt upp och allt har funkat som det skulle förutom att vi hade lite ljudproblem under lördagsförmiddagen, fortsätter hon.

Vad händer nu för NSK?– Vi kommer att utvärdera DM och prata om hur vi ska gå vidare. Det finns ju nya tävlingar att ta sig an för oss. Vi har sagt att vi ska göra klart DM innan vi börjar diskutera framtiden.