Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hembesök och orossamtal – så jobbar polisen med droghandeln på skolan

Elever har sålt och använt droger på Roslagsskolan i Norrtälje. Polisen har tack vare att de kom in i ett så tidigt stadium kunnat jobba mycket aktivt den senaste tiden med utredningar, orossamtal med elever och föräldrar.
– Vi har gjort fem hembesök och haft orossamtal med totalt tio elever som är både över och under femton år, säger Mia Logård.

Polisens ungdomsutredare Mia Logård lovordar skolans agerande efter att skolledningen fick kännedom om misstankarna.

Det är både pojkar och flickor som utretts. Att man haft orossamtal betyder däremot inte att alla har brukat eller sålt narkotika.

– Men det finns i alla fall oro runt dem.

LÄS MER: Knarkavslöjande på skola – försäljning och användning av droger

Ingen av eleverna har omhändertagits. Däremot har socialtjänsten kopplats in och flera måste nu gå till Mini Maria för att lämna prover och få samtal, enligt Mia Logård. På Mini Maria erbjuds ungdomar som är upp till 20 år och som har missbruk av alkohol eller droger behandling, råd och stöd.

Polisen jobbar nu framåt tillsammans med både skola, föräldrar och socialförvaltning. Frågan är bland annat varifrån de elever som sålt narkotikan fått den ifrån.

– Tyvärr är det svårt att hitta nästa led. Vi har oftast inga jätteproblem med att hitta brukarna längst ner i ledet, säger Mia Logård som även berättar att efter stormötet under måndagen med samtliga elever närvarande på Roslagsskolan, har nya tips kommit in.

– Det var ett jättebra initiativ av rektorn att kalla till mötet. Mötet gav väldigt god effekt, så vi har lite mera att jobba vidare med nu, säger hon och berättar att även eleverna var mycket berörda.

Stämningen var mycket tryckt.

– Det var närmare 800 personer och det var knäpptyst, säger hon.