Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helgens bomässa ska locka nya invånare

Norrtäljes första bomässa ska få fart på inflyttningen. – Vi måste bli fler för att behålla och utveckla service, välfärd och handel, säger Tomas Ackelman, en av arrangörerna.

Annons

I helgen slås portarna upp till Bo i Norrtälje, den nya mässan i Sportcentrum. Drygt 40 utställare, allt från byggföretag till banker, försäkringsbolag och Norrtälje kommun, ska informera om bostadsprojekt och fördelarna med att bo i Norrtälje.

– Vi hoppas på ett par tusen besökare, både Norrtäljebor och folk utifrån, säger Tomas Ackelman.

Han är en av delägarna i arrangerande Mötesplats Roslagen AB. Bolaget ligger bakom flera evenemang där målet också är att sätta Norrtälje på kartan, bland annat Expo Roslagen och Företagsgalan. Ackelman tycker att mässan ligger rätt i tiden.

– Bolagen som ställer ut hos oss bygger och planerar totalt 912 bostäder. Dessutom finns Norrtälje hamn representerad och där ska det bli runt 1 500 bostäder, säger han.

Mässan är öppen lördag-söndag klockan 11-16. Inträdet är fritt. Det blir även gratisbussar till 18 pågående eller planerade bostadsbyggen i och runt Norrtälje stad.

– Vi har guider ombord som berättar om Norrtälje och de specifika projekten, säger Tomas Ackelman.