Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häverödals tingshus byter ägare

Ny ägare registrerad för det K-märkta tingshuset.

Lantmäteriet har registrerat ägarbyte för Häverödals tingshus. Buster Eklöf Strandberg, född 1988, har enligt fastighetsregistret köpt fyra fastigheter i Häverödal, inklusive tingshuset i oktober 2013 för sammanlagt två miljoner kronor. Förutom tingshuset ingår tre angränsande obebyggda tomter mot Häverövägen.

Buster Eklöf Strandberg köpte fastigheterna av Björn Söderblom som i sin tur köpte dem 1993 för 475 000 kronor. Under tiden Björn Söderblom ägde tingshuset förföll det. Han avled i maj och stod då fortfarande som lagfaren ägare till tingshuset.

Buster Eklöf Strandberg är son till Michael Eklöf som driver loppis och kafé vid tingshuset. Michael Eklöf flyttade in och började renovera det kulturminnesmärkta tingshuset 2010.

Länsstyrelsen kommer inom kort att inspektera som renoveringen av tak och avrinningssystem som ägaren ålagts att åtgärda.