Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Havanna bästa destinationen

Världens hetaste resmål är Havanna. Det framkommer i en
omröstning med miljontals deltagare - som valt ut platser på
uppgång över hela klotet.

Vill man förutspå resetrender inför 2014 är Kuba ett hett tips. Den karibiska ön rankas allra högst när resesajten Trip Advisors miljontals användare tycker till om världens innedestinationer. Enligt deltagarna är Havanna den mest lovande staden av alla. Resesajten utser sammanlagt 54 platser som har väckt ett allt större intresse bland resenärer, och som fått stor positiv respons.

-Som många globala resenärer är väl medvetna om och som vi ser i miljoner resenärers feedback, är Havanna en fantastisk destination med stor potential att växa, säger Barbara Messing, informationschef på sajten.

Spanien på listan

Konkurrensen var tuff, och på andra plats hamnade La Fortuna de San Carlos i natursköna Costa Rica. Kathmandu i Nepal kom på tredje plats, följt av Jerusalem i Israel och Cusco i Peru. Bara en destination i Europa tog sig in på listan över kommande resmål, och det är Corralejo i Spanien.

Resenärerna valde också ut destinationer på uppgång i USA, och då hamnade Kailua-Kona på Hawaii först. Anchorage i Alaska och Destin i Floridafanns också på listan överde främsta amerikanskaresmålen.

Här är världens tio hetaste destinationer:

Havanna, Kuba

La Fortuna de San Carlos, Costa Rica

Kathmandu, Nepal

Jerusalem, Israel

Cusco, Peru

Ambergris Caye, Belize

Sapporo, Japan

Hanoi, Vietnam

Corralejo, Spanien

Fortaleza, Brasilien

Källa: Trip Advisor