Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatet i samhället ökar – vi vill höra din berättelse

Inom kort börjar NT en artikelserie om vad och vem som döljer sig bakom hatfulla ord och handlingar, och om de personer som tvingas utstå andra människors hat i sin vardag. Nu behöver vi era berättelser.

Annons

Anmäl text- och faktafel

En undersökning som Sveriges landsting och kommuner (SKL) har gjort visade att var femte säkerhetsansvarig i kommunerna upplever att hatet och hoten mot tjänstemän och politiker har ökat.

Andra typer av hat, exempelvis rasistiska trakasserier på nätet, växer också enligt Europarådets kommission mot rasism och intolerans.

Omkring 60 000 barn runtom i Sverige blir enligt Skolverket dagligen utsatta för mobbning, både i skolan och på hemmaplan via sociala medier.

Förra året dog fler kvinnor av våld i nära relationer än på flera decennier.

Nu tar NT ett helhetsgrepp på hatet och hoten. Varför ökar den här typen av uttryck? Vad är de bakomliggande skälen till hatet? Och vad kan vi göra för att bromsa de mörka krafterna?

För att lyckas med den här djupdykningen behöver vi era erfarenheter. Möter du hot eller hat i din vardag? Blir du mobbad eller förföljd i sociala medier, i din yrkesroll, eller helt enkelt för att du har sagt och gjort något som andra personer inte gillar? Det behöver inte röra sig om allvarliga brott, utan små såväl som stora uttryck för hot och hat är intressanta för oss.

Skriv ner din berättelse och mejla den till [email protected] eller [email protected]

Annons