Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häst hittad död i hagen – kan ha plågats ihjäl: "Hade skador på genitalierna"

I tisdags hittades en häst död i en hage utanför Rimbo. Hästen hade tydliga skador som den enligt förundersökningsledaren Lena Jacobsson på Djurskyddspolisen inte kan ha åstadkommit själv.
– Ett otroligt tragiskt fall som vi har några av per år, säger hon,

Det var i tisdags när en person skulle räkna in hästarna i hagen som denne upptäckte att en saknades. Kort därpå hittades den död och en polisanmälan upprättades.

LÄS MER: Obduktionen klar: Döda hästen i hagen inte plågad av människor

Ärendet ligger nu hos Djurskyddspolisen och förundersökningsledare Lena Jacobsson, som bekräftar att djuret hade skador på genitalierna.

– Men i övrigt vill jag inte gå in på vilken typ av skador det är, men vi vet med säkerhet att hästen inte åsamkat dem själv.

Kroppen är skickad till Statens veterinämedicinska anstalt, SVA, i Uppsala för obduktion och snart hoppas polisen veta vilken den exakta dödsorsaken är.

– Det här ärendet är fortfarande i sin linda. Samtidigt som vi försöker ta reda på vad som hänt hästen kommer vi hålla förhör med folk som befunnit sig i närheten. I dagsläget har vi ingen misstänkt, säger Lena Jacobsson som har varit med om liknande ärende förut.

– Jag vill inte uttala mig om vilka människor det är som kan göra sånt här, men det brukar vara något fall varje sommar när djuren kommer ut i hagen.

Hur går ni närmast vidare nu?

– Vi ska först ta reda på hur omfattande skadorna är, sedan ska vi prata med folk som vistas i närheten av hagen. Eventuellt har någon sett något som är av intresse för oss, säger Lena Jacobsson.