Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harry Potter-feber i Florida

Trodde du att det var slut med Harry Potter-feber? I Florida blir temaparken i trollkarlens namn dubbelt så stor i sommar, när den nya delen "Diagongränd" invigs.

Vi har läst böckerna och sett filmerna. Och Harry Potter fortsätter att utöva sin lockelse på horder av besökare världen runt. Nu satsar nöjesparken The Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida, på en helt ny del. Man bygger en kopia av Diagongränd och 8 juli slår portarna upp för publiken.

-Jag är så glad att nöjesparken har visat sig så populär, och jag är säker på att ögat för detaljer när man nu skapar Diagongränd kommer att göra det här till en ännu bättre upplevelse, säger författaren JK Rowling till Daily Mail.

Byggarbetare har arbetat över 100 timmar i veckan, för att kopiera miljöerna från filmerna. Man har bland annat tillverkat en miniatyrmodell av London, där den hemliga trollkarlsgränden befinner sig.

Multisensorisk attraktion

En av de attraktioner man särskilt framhåller är "Flykten från Gringotts", som byggts utifrån en scen i boken där de unga magikerna försöker ta sig in i den extremt välbevakade banken. Besökarna kommer bland annat att kunna möta en 18 meter hög drake, utforska valvens labyrinter och få en skymt av Harry Potters dödsfiende Lord Voldemort. En "multisensorisk" upplevelse utlovas, med flera nya specialeffekter.

-Vi har skapat en helt ny typ av attraktion som kommer att kasta gästerna in i berättelsen som aldrig förut, säger Mark Woodbury, vd på Universal Creative.

Läs mer på:www.universalorlando.co.uk