Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harris visade vägen mot Vargarna

Lagmaskinen Rospiggarna rullar på i elitserien. I går besegrades Vargarna på bortaplan med knappa 45–44 och den här gången var det Chris Harris som klev för Hallstavikslaget. – Jag hoppas det här var vändningen för mig, säger britten.

Annons

Rospiggarnas styrka den här säsongen har hittills varit laget Rospiggarna. Olika förare har klivit fram i olika matcher och i går var det Chris Harris tur att axla rollen som matchvinnare. Det brittiska nyförvärvet hade inför matchen mot Vargarna haft en relativt tung säsong i rospiggsvästen.Men det blev det ändring på i går.

Harris, nere på reservplats, blev poängbäst i Rospiggarna med elva poäng på fem heat. Hans bästa facit så här långt i elitserien i år. Bland annat tog britten två heatsegrar och körde in en viktig andraplats i heat fem när Andzejs Lebedevs fallit och blivit utesluten.

– Jag har haft några dåliga veckor bakom mig, men kämpat på. Jag hoppas det här var vändningen för mig, säger Harris.

Inför matchen var ett av de stora samtalsämnena i rospiggslägret den tuffa banan i Norrköping, kort och med tajta kurvor. Men rospiggsförarna behärskade banan galant, framför allt Harris.

– Den påminner mycket om de brittiska banorna, och det passar mig bra. Leder man från start och gör en bra förstakurva är det enkelt att ta poäng. Det är svårt att passera förare, säger Harris som välförtjänt fick beröm av Mikael Teurnberg efter matchen.

– Han gör det kanonbra, det är det som är grejen med Rospiggarna 2014. Man vet aldrig vem som kliver fram i det här gänget. Men alltid är det någon. Och Chris var riktigt snabb i dag i den här matchen.

Det blev en ryckig match mellan Vargarna och Rospiggarna. I heat fyra blev båda Vargarnas förare uteslutna efter fall, i heatet efter var det som sagt Andzejs Lebedevs tur att uteslutas efter fall och i heat sju körde Vargarnas Martin Vaculik omkull för att sedan utgå från matchen. Rospiggarna hade kommandot från heat två och ledde som mest med 13 poäng (efter heat sju) för att sedan falla tillbaka mot slutet.

Det blev lite spänning inför nomineringsheatet när Vargarna hade chansen på oavgjort om rospiggsförarna nollade. Men så blev det inte, Mads Korneliussen grejade en poäng, sin tionde för kvällen i sitt femte heat. Ytterligare en bra insats av dansken som verkligen imponerat i år.

– Överlag gör vi en fantastisk insats, det var några tuffa varv för alla oss. På förhand var vi nöjda med att bara ta hem bonuspoängen (vinst 52–38 i Hallstavik) även om vi självklart gick för segern, säger Korneliussen.

– En vinst plus bonuspoängen känns jätteskönt. Bonuspoängerna är väldigt viktiga den här tiden på säsongen. Jag hoppas vi kan hålla i den formen även efter uppehållet.

Rospiggarna har nu två veckors matchuppehåll. Den 22 juli gästar Västervik Parken i Hallstavik.

Elitserien herr

Vargarna: Jason Doyle 14, Peter Kildemand 13, Adrian Miedzinski 7, Billy Forsberg 4, Ricky Kling 3, Pontus Aspgren 2, Martin Vaculik 1.

Rospiggarna: Chris Harris 11, Mads Korneliussen 10, Kim Nilsson 8, Andreas Jonsson 7, Timo Lahti 7, Jonas Davidsson 2.

Publik: 2 227, ICA Maxi Arena, Norrköping.