Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harnebäck ska ta chansen mot Guif

Han har slipat formen på bästa sätt i Team Rimbo. Och nu får Daniel Harnebäck, 19, visa vad han går för även i elitserien.
– Jag vill bidra till en bättre bredd till laget.

I Rimbo HK:s omstart efter EM-uppehållet mot Alingsås kom chansen för Daniel Harnebäck.

– Jag har varit med i många matcher från bänken och gjort ett kortare inhopp innan. Men detta var min första riktiga match i elitserien med mycket speltid och jag tyckte det gick rätt bra, säger vänstersexan som också nådde en milstolpe i karriären med sitt första elitseriemål.

Han har övertygat i Team Rimbo och öst in mål under säsongen. Så sent som förra helgen slog han till med 14 mål i en match.

– Det har gått riktigt bra i Team Rimbo och man försöker få med sig formen därifrån. Det är ju ett helt annat motstånd i elitserien men det är viktigt att ha flytet och självförtroendet.

På vänstersex-positionen har Jerry Tollbring glänst men avstängningen på Endrit Abdullahi öppnar upp för kontringssnabbe Harnebäck.

– Mot Alingsås kom jag in på kanten när Jerry gick ut på niometers. För mig handlar det om att gå in och göra det så bra som möjligt, så Dick litar på mig i tajtare matcher och vågar spela med mig på planen.

– Jag vill bidra till en bättre bredd till laget, vi har matchat förstasexan ganska hårt och de kan behöva vila ibland.

På söndag väntar Guif och Rimbos ”super-sub” (super-inhoppare) vet vad som gäller.

– Får jag speltid kommer jag göra mål, det garanterar jag.

Matchguide

Vad: Guif–Rimbo HK

När: I eftermiddag klockan 16.00.

Var: Eskilstuna Sporthall.

Läget i Rimbo: Abdullahi avstängd. Mattson och Widgren i mål.

NT tippar: 36–29

Så följer du matchen: Via NT-sportens twitter ”NT_sporten”