Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tar vägen form

På lördagen höll Trafikverket öppet hus vid bygget av Västra vägen, väg 76, förbi Norrtälje.

Vid 12-tiden hade redan omkring ett 60-tal nyfikna varit på plats och kikat på projektet.

Under lördagen kunde man promenera genom tunneln under Lommarberget och gå på den nya bron över Norrtäljeån. På plats fanns också flera representanter för bygget för att svara på frågor och bjuda på fika.

-Vi tyckte det var lite kul att ha öppet hus just i dag som är lite av en milstolpe med prick ett halvår kvar tills vi öppnar vägen, säger projektledare Christina Eklööf.

De flesta besökarna var, enligt Eklööf, mycket positiva till vägprojektet och ställde främst frågor om när de olika vägavsnitten väntas vara klara.

- Det är några som bor nära vägen som har undrat lite om bullerskydden, men de flesta har generellt sett varit mycket positiva till vägen. De har tittat på de ritningar vi har satt upp och frågat hur det blir med trafiken och om vi hinner klart i tid, säger Christina Eklööf som inte är det minsta orolig att något ska försenas.

-Vi håller tidsplanen jättebra och allt kommer att vara klart i tid. På nationaldagen, den 6 juni nästa år, så öppnar vi vägen, säger hon.