Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här startade branden på sjukhuset

Orsaken till branden är fortfarande under utredning. Viss del av vården har påverkats. Sanering har påbörjats.

Kabelbranden i gamla sjukhusbyggnaden i Norrtälje påverkar inte den planerade vården nämnvärt. Endast patienter på hudmottagningen har fått omlokaliseras.

Inbrottslarmet och automatlarmet gick i gång klockan 21.13 under tisdagskvällen. När räddningstjänst kom till Norrtälje sjukhus kunde de konstatera att det brann i några kablar på källarplan precis under barnmottagningen. De släckte snabbt branden men röklukten hade hunnit sprida sig ut i sjukhuset.

– Röken har stigit uppåt och vi kände rökdoft på barn- och hudmottagning. På barnmottagningen har de dock lyckats ventilera bort lukten, säger chefläkaren Bo Hellström.

De patienter som var inbokade på hudmottagningen får gå till en annan lokal under dagen. Den administrativa personal som arbetar nära det rum där branden ägde rum har på grund av röken fått flytta till andra lokaler. I övrig ska patienter anmäla sig som vanligt i receptionen.

Under onsdagen påbörjades sanering av hudmottagningen. Efter kl 16.30 kommer sanering av barnmottagningen påbörjas. Detta pekar mot att mottagningarna kommer att vara öppna som vanligt under torsdagen.

Räddningstjänst vet inte vad den exakta orsaken till branden är.

– Det rör sig troligen om elfel. Det kan vara överbelastning eller kortslutning, säger yttre befälet Anders Strömberg.

Under onsdagseftermiddagen ska vårdbolaget Tiohundras ledning träffa fastighetsägaren Locum och fastighetsskötaren för att diskutera branden.