Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har M tänkt samtala med SD?

Annons

Valresultatet i Norrtälje kommun är precis som på riksplanet komplicerat. Inget av de traditionella blocken får majoritet.

Anmäl text- och faktafel

Här i Norrtälje kommun löste vi dock upp blockpolitiken redan efter förra valet och bildade ett mittensamarbete med kommunens bästa för ögonen. Eftersom valresultatet inte är mindre komplicerat denna gång utan snarare tvärtom så är min och Socialdemokraternas inställning att behovet av blocköverskridande samarbete är mer nödvändigt än någonsin. Det är dock tydligt att Moderaterna gör allt för att samla de borgerliga partierna i ett svagt minoritetsstyre som skulle vara beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

Jag vill ställa frågan direkt till Moderaterna: Hur har ni tänkt skapa ett fungerande styre i borgerlig minoritet om ni får chansen?

För det finns bara två alternativ för ett borgerligt minoritetsstyre:

1. Antingen låtsas de att de har majoritet och hoppas att Sverigedemokraterna ska stödja dem i varje viktig omröstning utan att få något tillbaka. Detta är självklart inte ett fungerande och stabilt sätt att styra en kommun. Kommunledningen skulle aldrig i förväg veta om de får igenom sin politik. Norrtälje kommuns invånare förtjänar en stabilare och mer långsiktig kommunledning.

2. Eller så samtalar de med Sverigedemokraterna och försäkrar sig om deras stöd. Vad kräver i så fall Sverigedemokraterna tillbaka?

Inget av ovanstående alternativ borde vara acceptabelt men invånarna förtjänar att veta: Hur har ni tänkt att skapa ett fungerande styre i borgerlig minoritet om ni får chansen?

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande för Socialdemokraterna i Norrtälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons