Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här invigs Bergshamras nya vattenförsörjning

– En strategiskt viktig infrastruktur- och miljösatsning för hela kommunen, menar Kjell Jansson (M) och Olle Jansson (S).

Under onsdagen samlades politiker och tjänstemän från Norrtälje kommun vid vattenverket i Bergshamra för att symboliskt tappa upp en flaska vatten. Kranen, liksom övriga Bergshamra, är numera inkopplade på den kommunala vattenförsörjningen.

Förutom att avloppsvattnet bättre tas om hand får boende i området nu dricka av och tvätta sig i vatten från Erken vid Nånöverket – samma vatten som försörjer centrala Norrtälje.

Tidigare har dricksvattnet i Bergshamra hämtats från två grundvattentäkter och fristående brunnar, men vattennivåerna har varit låga och klorhalterna ibland höga.

– Vi har provat att producera dricksvatten med membranverk men det har inte hjälpt, förklarar Essi Bagheri, biträdande VA-chef vid Norrtälje kommun.

Under kommande år beräknas Norrvattenledningen mellan Norrtälje och Vallentuna bli klar. Då kommer stora delar av kommunen, Bergshamra inräknat, i stället att få sitt dricksvatten från Mälaren.

Blir kranvattnet godare då?

– Det får folk avgöra själva. Vi tror att det blir samma som det är i Solna, Sollentuna, Danderyd eller Täby, säger Essi Bagheri.