Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här hittar vi paradiset

Vill du resa till ett riktigt paradis på semestern? Då är det kanske till Key West du ska - Florida är en av många destinationer som beskrivs med just det ordet.

Vad är egentligen ett semesterparadis? Resenärerna som svarade på en ny undersökning av bostadssajten Airbnb verkar ha en stark åsikt om det. Och nu har företaget gjort en lista med destinationerna som oftast rankas just som en paradisdestination. Först hamnar Florida Keys. 34 procent beskriver platsen med ord som "paradis", "himmelskt", "Eden" och en "utopi".

Nära havet

På andra plats har man rankat Kauai på Hawaii. Lombok i Indonesien kommer trea och slår därmed ut sin omtyckta granne Bali i samma land.

Sajtens användare verkar vara överens om att en paradisdestination ligger bredvid havet - det gör nämligen alla tio destinationer på topplistan. Nio av tio är dessutom tropiska platser.

Här är hela listan på paradisdestinationer:

1. Florida Keys

2. Kauai, Hawaii

3. Lombok, Indonesien

4. Manuel Antonio, Costa Rica

5. Rincón, Puerto Rico

6. Mendocino Coast, Kalifornien

7. Gold Coast, Australien

8. The Big Island, Hawaii

9. Cairns, Australien

10. Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica