Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här byggs en inglasad ministad

Dubai planerar att bygga världens största köpcentrum. Men det ska vara mer än bara en shoppingplats - man kallar projektet för "en klimatkontrollerad stad".

Annons

Knappt har Dubai presenterat att de ska bygga en rekordstor undervattensstad förrän nästa mastodontprojekt lanseras. Emiratet planerar världens största galleria, som kallas för en temperaturkontrollerad stad för fotgängare".

Här ska finnas gator, världens största inomhustemapark och både hotell och lägenheter. Sammanlagt kommer man att glasa in 48 miljoner kvadratkilometer, och därmed bygga en stad i staden. Tanken är att turister ska kunna gå runt i den värmekontrollerade staden även under högsommar.

Och planerna är storslagna. Här ska också finnas hälsocenter, teatrar, gator med shopping och en huvudgata som är byggd med Barcelonas kända boulevard Ramblas som modell.

Stora planer

Den enorma konstruktionen väntas locka 180 miljoner besökare om året.

-Det här projektet är en del i våra planer att förvandla Dubai till ett kulturellt, turistiskt och ekonomiskt nav för de två miljarder som lever i omgivningarna, och vi är beslutsamma att uppfylla vår vision, säger Shejk Mohammed Bin Rashid Al Maktoum till Daily Mail.

Den gigantiska byggnaden ska byggas intill Mall of the Emirates, som redan är världens största shoppinggalleria, med en konstruerad skidbacke.

-Våra ambitioner är högre än att bara ha säsongsturism, turism är en huvuddrivkraft bakom vår ekonomi och vi siktar på att göra Föreande Arabemiraten till en attraktiv destination hela året. Därför kommer vi att börja arbeta med att erbjuda behagliga, temperaturkontrollerade miljöer under sommarmånaderna, säger han.