Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här börjar bygget av 141 bostadsrätter

Bilar ersätts av bostäder. Norrtälje bilcentrals gamla lokaler på Grossgärdet i Norrtälje rivs för att ge plats åt 141 bostadsrätter.

Under måndagen togs första spadtaget för Credentias nybygge i kvarteret Haren intill badhuset i Norrtälje.

– Det är ett av de största bostadsprojekten i Norrtälje, sa bolagets vd Ronny Jansson som höll i spaden tillsammans med kommunalrådet Kjell Jansson (M) och Bo Schotte på Handelsbanken, byggets kreditgivare.

Första etappen löper längs Drottninggatan och Trädgårdsgatan och innehåller 38 lägenheter. Målet är att bygga ut området successivt under tre till fem år.

Första inflyttning är planerad till början av 2016. Men först ska marken saneras och de tidigare bilhallarna rivas, ett arbete som startade på måndagen. Verkstaden och bilförsäljningen byggdes 1947 och Kjell Jansson konstaterade att en epok nu går i graven.

– Men städer förnyas och utvecklas. Vi är glada över att staden får fler bostäder, det ger underlag för en levande stadskärna, sa han.

Kvarteret ska innehålla allt från ettor till femmor med cirka 150 garageplatser under jord. Försäljningen går bra enligt ansvarige mäklaren Björn Strömberg.

– Grossgärdet är ett av de populäraste områdena i Norrtälje, men alla äldre hus i området saknar hissar. Nu byggs nya lägenheter med hiss och närhet till stadskärnan, busstationen och sjukhuset, säger han.