Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här blomstrar tv-turismen

Bågskytte, storslagna naturvyer och rollspel. "Game of thrones"-turism har blivit ett av Irlands stora dragplåster.

Annons

Malta, Dubrovnik och Island - det är några av alla de platser som "Game of thrones" har spelats in på. Men framförallti Irland blomstrar turismen i tv-seriens fotspår. Den irländska turistbyrån har gjort en karta för den som vill lokalisera alla platser, majoriteten av seriens miljöer är inspelade här. På sajten kan du planera en resa till bland annat The King's Road och Winterfell. Det finns också olika guidade turer och på den senast tillagda stannar man bland annat vid Winterfell, Westeros och Whitewalkers land.

Intresset för serien är enormt - sista avsnittet av säsong fyra sågs av 7,09 miljoner tittare i USA, vilket gör det till HBO:s mest sedda program sedan Sopranos 2007. På Irland hoppas man nu att det enorma intresset ska locka över två miljoner turister under 2014, jämfört med förra årets 1,8 miljoner. Men landet har redan tjänat på serien - i slutet av säsong fyra beräknas HBO ha spenderat cirka 1 miljard och 57 miljoner kronor på inspelningari Irland, enligt AP.

Se mer på:www.discovernorthernireland.com/gameofthrones