Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här bilar vi helst på semestern

Semester i bilen är populärt - fyra av tio tänker ge sig ut på
vägarna i sommar. Och ett av våra grannländer är resmålet flest
väljer.

Annons

Smörrebröd, Smögen och Köpenhamn - det är Danmark som lockar bilturisterna i sommar. Grannlandet toppar listan på länder vi vill bila till, 58 procent ska köra dit. Det visar en ny rapport av Stena Line.

-Att Danmark är det populäraste resmålet har säkert en koppling till de många attraktioner som landet har att erbjuda. Men även att det är en väg ut till resten av Europa. En mycket trevlig sådan dessutom, säger Jari Virtanen, ansvarig för reseverksamheten på företaget.

Tyskland kommer på andra plats, 43 procent av bilisterna väljer att i stället åka dit. Trea hamnar Norge. Men Medelhavet är också populärt - Frankrike och Italien är andra länder som hamnar på topp fem.

Större flexibilitet

De flesta som semestrar i bilen väljer att stanna borta en vecka, 46 procent svarar det. Större frihet och flexibilitet är den främsta anledning till att bilsemester lockar. Möjligheten att kunna besöka platser dit få andra åker är också en anledning. Närmare hälften bilar för att kunna vara med om oplanerade händelser.

Fakta/Bilsemester

+Många har varit på bilsemester flera gånger. 25 procent svararatt de åkt en till tre gånger. 17 procent har åkt fyra till femgånger och 20 procent har åkt sex till tio gånger.

+De allra flesta, 64 procent, bor på hotell under bilresan. 35procent bor i stället över hos vänner och familj.

Källa: Stena Lines Bilsemesterrapport