Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här avslöjas din mobiltäckning i skärgården – länsstyrelsens mätningar fortsätter

Nya resultat om mobiltäckningen i skärgården har kommit fram i länsstyrelsens undersökning. Kartläggningen i Norrtälje fortsätter.

Annons

Länsstyrelsen, landstinget och kommunerna kartlägger mobiltäckningen i Stockholms skärgård. På Täckningskollen.se visas hur just din opertörs mobiltäckning ser ut.

Sen i våras kartlägger länsstyrelsen, tillsammans med landstinget och berörda kommuner, mobiltäckningen i Stockholms skärgård. Till en början mättes täckningen från vattnet men nu presenteras på Täckningskollens hemsida även resultat från land och från 3G-nätet från varje operatör.

Läs även: Reservvattendriften testas – vattnet kan bli grumligt

– Nynäshamn och Haninge avrundar sina mätningar i början av oktober, medan Värmdö och Österåker är i startgroparna. I Norrtälje kommun, som motsvarar en tredjedel av hela länets yta, pågår mätningar för fullt och ska fortsätta året ut. Men vi kommer sannolikt behöva återkomma till vissa områden i kommunerna för enskilda punktinsatser, säger Claes Palmgren, regional bredbandskoordinator på Länsstyrelsen.

Som NT tidigare skrivit var de första resultaten var klara i juni 2017.

Läs mer: God mobiltäckning även i yttersta skärgården

För prenumeranter och pluskunder [+]: Dubbelt så många kontroller och kraftigt höjd avgift – så vill SLL ta krafttag mot biljettfusket

Annons