Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

+ Här är sportchefens lag

NT PLUS+ Givetvis har även NT:s sportchef tagit ut ett lag. – Såklart, men jag gör det ”utom tävlan”, jag vill ju inte riskera att sno vinsten från er andra, säger Pove Persson.

Annons

Norrtälje. Laget heter Ipswich Town FC och ses här ovanför. Pove motiverar sin uttagning, som är gjord efter dagar av proffsig analys:

Patric Mattsson, Rådmansö SK, tror jag på som tränare. Han vet vad han gör och förfogar över ett väntat topplag. Sådant ger poäng.

– På målvaktsposten är jag nöjd med ”Sebbe”, som är en riktigt duktig målvakt. Om bara Väddö-försvaret framför honom skärper till sig kan det bli många poäng för den store lille målvakten.

– Backarna bådar gott. Anica Krstic för att hon är en rutinerad tjej i ett bra lag. Tror hon gör några mål. Väddös Isa Sjöblom har jag tagit ut för att jag vill sätta press på henne att spela i år. Hon behövs i Väddö. Att jag känner hennes familj väl bara ökar pressen på henne och det glädjer mig. Mårtensson och Bellander förväntar jag mig också leverans från. Särskilt Bellander ska känna press. Vacklar han det minsta åker han ur laget och hans backkompis i BKV Micke Swahn träder in och det tror jag inte Bellander vill.

– På mittfältet tog jag först ut Andreas Lindström, BKV. Ursäkta Tobbe (storebror Lindström, nu sportchef i BKV), men den bäste brodern Lindström är given! Mikael Andersson i Väddö gillar jag skarpt. Likaså Tobias Söderman och Daniel Wahlgren. Här kommer det rassla in poäng.

– På topp är jag helt lugn med mina val. Andreas Bellander kommer fortsätta leverera, taggad av Thorleifssons framgångar. Och Elin Fröjd i Rö, ja henne har jag gillat sedan hon spelade handboll i Rimbo. Rö föll i premiären med 2–8 (!), men Elin gjorde två mål och i den divisionen tror jag hon gör många fler.

Vad är det som säger att du är rätt ute i din laguttagning?

– Inte ett dugg. Men jag förfogar över ett verktyg som få andra har: jag kan hota med att sluta skriva om spelarna om de inte levererar!