Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är profilernas elvor

Homeless FC. Så kallar GIF Sundsvalls Robbin Sellin sitt lag i Coachen. Lagets mål vaktas av Rådmansös Fredrik Blomberg.

Annons

– Jag tror Rådmansö kommer släppa in få mål. De har en stark defensiv, säger Sellin.

Annars är majoriteten av spelarna i Sellins lag från hans egen moderklubb, BKV Norrtälje.

– Jag har inte så jättekoll på guldkornen i de lägre divisionerna, det är säkert där man kommer plocka poängen. Men jag har för dålig koll för att ta med någon av dem. Så det blev många BKV-spelare.

Och brorsan Simon är med på mittfältet?

– Ja, det är klart han ska vara med. Nu är han skyldig mig att göra några mål. Simon hade lite otur och stukade foten ganska ordentligt innan seriepremiären men jag tror att han spelar till sig en startplats.

Vad tycker du om Coachen i övrigt?

– Det är kul att det händer lite saker i roslagsfotbollen och Coachen kan säkert bidra till ett bredare intresse. Folk får upp ögonen för andra serier än bara BKV:s.

Lag CCS är uttaget av förre AIK- och Djurgården-spelaren Bosse ”Superbo” Andersson som har Rö IK som moderklubb. Lagets beskrivning är ” olika karaktärer och viljor, men vi är alla med på returerna!”. I laget finns bland annat mittfältarna Emil Freij (Rö IK) och Sebastian Ödquist (Rimbo IF).

– Freij är en lovande ung talang från Rö med en bra stamtavla. Jag känner både hans pappa och mamma. Ödquist var en lovande spelare i Rimbo som var på väg till Djurgården men hamnade i Sirius och nu är tillbaka i Rimbo, säger ”Superbo”.

På topp i lag CCS huserar BKV-spelarna Andrés Thorleifsson och Andreas Bellander.

– De är för bra för att spela i division 3. Båda har redan börjat levererat och de är Roslagens två bästa fotbollsspelare.

Vad tycker du själv om coachen?

– En fantastiskt bra idé som lyfter de lokala profilerna och engagemanget vilket är precis det fotbollen behöver. En modern utveckling av sporten.

Sist ut i Coachens profilpanel är Linda Bjerkendahl med ett förflutet som spelare i division 1 med Rimbo IF. Hon har även haft en sejour i Hammarby.

I hennes lag Team Bajen finns åtta spelare från BKV. En kvinna finns med, Linda Thorström från Rö IK.

– Linda är en gammal lagkompis till mig som väl gör lite vad hon vill i Rö. Hon kommer göra mål för dem i år. Jag hade velat haft fler tjejer. Jag tittade på Kajsa Sund, men Rimbo är nykomlingar i tvåan så jag vågade inte ta ut henne, säger Bjerkendahl.

– Och jag hade gärna velat ha med Roslagsbros Jennie Sandberg, men jag vet inte hur mycket hon ska vara med den här säsongen.

Det blev rätt många spelare från BKV?

– Tråkigt nog blev det så. Jag har inte så jättestor koll på de andra klubbarna. Kim Askebris är ung och har varit jätteduktig i år, dessutom har jag spelat med hans mamma en gång i tiden.

Profilernas lag

Klicka på Lag i Coachen-menyn och leta fram profilernas lag.

Lindas lag: Team Bajen.

Bosses lag: CCS.

Robbins lag: Homeless FC.