Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är M-brevet som får S att se rött

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Moderaterna varnar i ett brev för att fastighetsskatten kommer att återinföras om Socialdemokraterna vinner valet. – Ren lögn, säger Olle Jansson, ordförande för S i Norrtälje kommun.

I brevet, som är undertecknat av finansminister Anders Borg, står det att villaägare kan få en höjning av fastighetsskatten med 25 000 kronor om året om S vinner valet på söndag.  Helt fel, menar Olle Jansson.

– Vi har tydligt sagt att vi inte ska återinföra fastighetsskatten. Det finns kongressbeslut på det och finns i vår budget. Magdalena Andersson (ekonomisk-politisk talesperson för S) har vid otaliga tillfällen understrykit detta.

Olle Jansson tolkar Moderaternas utspel som ren smutskastning.

– Det är smutsigt just nu. Det här är inte bara att tänja på sanningen, utan ren lögn. Ett riktigt lågvattenmärke. Jag tolkar det som ren desperation från M.

Han tror att Moderaterna är ute efter att skrämma väljarna.

– Jag blir förbannad helt enkelt. Det är bättre att tala om vad man själv vill göra i stället för att ljuga.

Det moderata kommunalrådet Kjell Jansson anser inte att det är fråga om lögner från partiets sida. Han menar tvärtom att Socialdemokraterna sprider lögner om hans parti.

– Det har vi hört från väljare när S har varit ute och knackat dörr.

Om utspelet från M på riksnivå säger han:

– Jag tycker att de glider på sanningen. Magdalena Andersson sa nyligen att fastighetsskatten inte ska införas i år. Vi är oroliga för att de röd-gröna har så mycket utgifter i sina budgetar. Då vill vi uttrycka vår oro. Vi ljuger inte.

Socialdemokraterna har vid flera tillfällen sagt att de inte kommer att återinföra fastighetsskatten?

– Det är både och. Jag tycker att det är bra att vi skickar ut det här brevet. Jag stöttar riksorganisationens oro. S skyr inga medel när det gäller att höja skatter och då vill vi varna. En fastighetsskatt skulle få väldigt stora konsekvenser här. Dessutom har Socialdemokraternas samarbetspartier Miljöpartiet och Vänsterpartiet framfört att de vill återinföra fastighetsskatten.