Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är kommunbo nummer 57 000

Uppvaktades med tårta, blommor och årskort på badhus.

Under tisdagen blev Frida Ahlström och sambon Nicklas Hellborg i bostadsområdet Vallby hage i Rimbo uppvaktade med blommor, jättetårta och ett årskort i kommunens alla badhus, av Norrtälje kommuns näringslivschef Dan Löfgren, kommunens statistik-ansvarige Anna Bolinder och Vallby hages fastighetsägare Martin Hagman. Anledningen är att de var invånare nummer 57 000 i Norrtälje kommun.

Dan Löfgren erkänner dock att det är en sanning med modifikation eftersom det är nästan omöjligt att säga exakt när ett visst antal invånare i en kommun passeras. Varje timme sker förändringar. Människor föds, dör, invandrar eller utvandrar. Därför har antalet invånare varit uppe och studsat på 57 000 ett antal gånger under våren.

Men i veckan kom de senaste siffrorna och då kunde Anna Bolinder konstatera att den första april hade vi definitivt passerat gränsen.

Just denna dag gick ett flyttlass från Stockholm till Rimbo. Med på lasset fanns Frida Ahlström med sambo Nicklas Hellborg, sonen Melwin 6 år och hundvalpen Yax.

Frida som ursprungligen kommer från Gotland var bekant med området eftersom hennes syster bott där i flera år och Stockholms-killen Nicklas hade inget emot att flytta till landet. Frågan är sedan vem av dem som är just nummer 57 000.

– Frida, för jag folkbokfördes först för tre vckor sedan, säger Nicklas som berättar att han råkade klicka i fel ruta när han skulle registera sig på nätet.