Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är hotellens hemligheter

Hur rent är hotellrummet? Och hur privat är man egentligen bakom den stängda dörren? Branschfolket har avslöjat en del saker man vill - eller kanske inte vill veta.

Annons

Du kanske trodde att badrummet är snuskigast i ett hotellrum? Det är helt fel. Det är tvärtom antagligen rummets renaste del. Här städas det oftast ordentligt. Men det finns vissa föremål i rummet sominte rengörs speciellt noga.Kaffe- eller vattenkokaren, till exempel. Det avslöjar en före detta hotellchef i Chicago för BBC Travel. Han säger att kaffekokaren kan se ren ut men att det är svårt att veta om den verkligen är det.

Samma sak med dricksglasen, som ofta bara torkas av med en trasa. Säkrast är att diska dem själv innan man dricker ur dem.

Använd våtservetter

Men det allra skitigaste i rummet är med stösta sannolikhet fjärrkontrollen till teven. Den har passerat genom många händer och är dessutom väldigt svår att rengöra. Vissa hotell inom Best Western-kedjan har nubytt till vattentäta fjärrkontroller som går att rengöra.

Lampknappen är också något som i stort sett alla gäster tar i, men som inte alltid rengörs. Besväras man av tanken på bakterier är det en god idé att ta med antikbakteriella servetter och torka av knappar och fjärrkontoller. Och trots rena lakan kan hotellsängen vara en bakteriehärd.Madrasser, kuddar, täcken och överkastbyts på många hotell ganska sällan.

Se upp med titthålÄr det ett titthål på hotelldörren kan man ta en titt på det för att se att det inte är trasigt eller ser konstigt ut. Det har nämligen förekommit att titthål har används åt andra hållet - för att se in i hotellrummet.Michael Forrest Jones, VD på Beechmont Hotelsger rådet att tejpa för en bit papper om man känner sig osäker.