Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanif Nagavi försvunnen

Klockan 11 i dag, tisdag, skulle Hanif Nagavi ha infunnit sig på Arlanda för att utvisas till Afghanistan. Men han dök inte upp.

På måndagen fick 18-årige Hanif Nagavi i Norrtälje beskedet att Migrationsverket sagt nej till att skjuta upp utvisningen av honom.

Klockan 11 på tisdagsförmiddagen skulle han ha infunnit sig på Arlanda för att sätta sig på ett plan mot Kabul.

Men Hanif kom aldrig till flygplatsen.

Hans fostermamma Elizabeth Englund, som Hanif bott hos i tre och ett halvt år, vet inte var han är.

– I går kväll sa han att han skulle till en kompis. Han har inte kommit hem sedan dess. Jag har ringt, men inte fått tag i honom.

Elizabeth Englund stannade hemma från jobbet i dag för att finnas till hands om Hanif skulle dyka upp. Hon förstår att han inte vill åka tillbaka till Afghanistan.

– Hur ska han klara sig där? När han gick sa jag till honom att han måste svara om jag ringer. Jag hoppas att han hör av sig.

När en person inte medverkar i en utvisning kan Migrationsverket lämna över ärendet till polisen.

– Men vi försöker först i den mån det är möjligt att ha en dialog med personen, säger Pierre Karatzian, pressinformatör på Migrationsverket.

Hittills i år har myndigheten beslutat om utvisning av 12 358 personer. Av dem har knappt 40 procent, 4 577 personer, lämnat landet självmant. 6 861 har gått under jorden eller inte samarbetat på annat sätt.