Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handlarna tror på hamnbygget

Norrtälje handelsstad lovordar projektledaren Roger Gustafssons visioner för området.

Nya stadsdelen i Norrtälje hamn är nödvändig för att upprätthålla och utveckla handeln. Det anser Norrtälje handelsstad som bjöd in Roger Gustafsson, kommunens projektledare för hamnbygget, till torsdagskvällens årsmöte.

Omvandlingen av hamnen till ny stadsdel med cirka 1 500 bostäder är ett projekt som engagerar. På torsdagskvällen hölls två olika möten på temat i Norrtälje. Norrtälje handelsstad, som samlar köpmän och fastighetsägare i staden, fick möjlighet att fråga ut Roger Gustafsson samtidigt som Föreningen Mötesplats Norrtälje diskuterade hamnplanerna på sitt årsmöte några stenkast bort.

Handlarna var överens om att något behöver göras åt hamnområdet och lovordade de visioner som Roger Gustafsson målade upp.

- I dag är hamnen en bakgård, men rätt utvecklad kan den bli en tillgång för staden och handeln, säger Boel Norman Högberg, ordförande i Norrtälje handelsstad.

Hamnen kan, fullt utbyggd, få 3 000-5 000 nya invånare. Det skapar underlag för nya butiker och restauranger i området.

Handlarna påpekade det viktiga i att knyta ihop hamnområdet med resten av staden. Roger Gustafsson kunde lugna dem genom att berätta att det är en prioriterad fråga.

- Men det blir en utmaning att skapa en naturlig övergång över Roslagsgatan, sa Gustafsson som utlovade en fortsatt dialog med Norrtälje handelsstad.