Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händig ytterback och Zlatanfan fyller 18

Han är händig, har bollsinne och gillar actionfilmer. På fredag den 29 november fyller Jesper Karlsson 18 år.

Annons

Redan i fyraårsåldern började Jesper Karlsson att spela fotboll. Och denna sport lär följa honom ännu en bit på livsvandringen. Edsbro IF anordnade fotbollsträning för de allra minsta, och han var med och älskade det.

I allmänhet spelar han ytterback. Efter några utflykter till BKV i Norrtälje och till Rimbo IF är han tillbaka i ursprungsklubben, alltså Edsbro IF. För ett par år sedan började han spela i A-laget.

En viss sportvana finns i familjen. Hans storasyster Therese är välkänd lerduveskytt i Roslagens Jaktskytteklubb med diverse segrar på meritlistan. Bland annat vann hon i maj i år i damklassen i Sverigeduvan i sporting i Östhammar. Men för Jesper Karlsson är det alltså fotbollen som dominerar sportintresset.

Vem är då världens bästa fotbollsspelare? Svaret kommer utan någon betänketid:

– Zlatan! Visserligen är Ronaldo fantastiskt bra, men jag gillar bättre Zlatans spelstil. Zlatan är mycket bättre i PSG (Paris Saint-Germain) än i landslaget. Det beror på att där är han omgiven av fler riktigt bra spelare än vad han är i det svenska landslaget.

Jesper Karlsson går nu sista året på byggprogrammet på Rodengymnasiet i Norrtälje.

– Mina planer framöver är att få jobb som någon typ av snickare, säger han. Och jag vill bo kvar i Edsbro i framtiden, så känns det nu i alla fall. Men det gäller att hitta något ställe att bo.

I och med att både han och hans pappa är snickare, blir saker snabbt fixade när något behöver göras hemma. Förutom fotbollen hör kompisarna till hans intressen. Och film och TV.

– Min favoritserie på TV heter ”Sons Of Anarcy” på Kanal 9, säger han. Den är mycket spännande. I TV-serien är ”Sons Of Anarchy” en MC-klubb i Kalifornien. Vicepresidenten i klubben jobbar hårt för att få medlemmarna att bara göra lagliga saker, och att göra saker som är bra för alla i gänget.

Annat på TV som han gillar är amerikanska komediserien ”How I Met Your Mother”, som för övrigt nu går för nionde och sista säsongen i USA. Senaste filmen han såg på biograf, var fransk-amerikanska thrillern ”Now You See Me” med bland andra Michael Caine och Morgan Freeman, där man utför bankrån i mångmiljonklassen.

– Den utspelar sig i magibranschen, säger Jesper Karlsson. Det var en riktigt bra film.

Födelsedagen kommer Jesper Karlsson att fira hemma med en garagefest med kompisar, släkt och familj.