Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handelshögskolans flyttplaner oroar Campus Roslagen

Ledningen för Campus Roslagen AB beklagar Handelshögskolans flyttplaner. – Vi tappar vårt flaggskepp, säger bolagets vd Carin Björfors.

Annons

Om detaljhandelsutbildningen försvinner blir förlusten kännbar för Campus Roslagen. Handelshögskolans 180 elever utgör nära hälften av dem som i dag läser på Norrtäljes studentområde. Värdet av att ha en efterfrågad högskoleutbildning i Norrtälje är också stort. Inför hösten 2013 slogs 1 344 sökanden om 60 platser.

– Vi är stolta över att Handelshögskolan finns här men deras betydelse får inte överdramatiseras. Vi har många andra bra utbildningar på området, säger Carin Björfors.

Kommunägda Campus Roslagen har i uppdrag att utveckla Norrtäljes forna regementsområde. Om Handelshögskolan lämnar får framtidsplanerna en ordentlig törn, anser bolagets styrelseordförande Mats Hultin (M).

– Det vore oerhört tråkigt, Handelshögskolan är en jätteviktig spelare för oss, säger han.

Kärt barn har många namn. Hultin kallar detaljhandelsutbildningen för Campusområdets diamant. Guldägg, flaggskepp och dragplåster är några andra epitet som används.

– Vi har gjort allt för att Handelshögskolan ska vara kvar. En tröst är att de inte vill flytta på grund av missnöje med oss och Norrtälje, säger Mats Hultin.