Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handeln omsatte 3,5 miljarder i fjol

Handeln i Norrtälje ökar mer än i övriga landet. Den totala försäljningen i kommunen var drygt 3,5 miljarder kronor under 2012.

Detaljhandeln i Norrtälje kommun växte med tre procent förra året. Snittet för riket var plus två procent.

Det är tredje året i följd som försäljningen stiger i kommunen.

Henrik Vestin, analytiker på Handelns utredningsinstitut HUI Research, tror att öppnandet av Flygfältets handelsområde i Norrtälje bidrog till uppgången.

– Fler kommuninvånare har valt att handla på hemmaplan. Men fortfarande finns ett ganska stort utflöde när det gäller sällanköpshandel. 25 procent av Norrtäljebornas sällanköp görs utanför kommunen, säger Vestin.

Sällanköpsvaror är till exempel kläder, skor, guld och elektronik.

Den lokala dagligvaruhandeln, försäljningen av livsmedel, går desto bättre och står för nära två tredjedelar av kommunens totala handelsomsättning på 3,5 miljarder kronor.

Kommunens alla fritidshus bidrar till att öka efterfrågan på matvaror och dylikt.

– Norrtälje är riktigt starka på dagligvaror och slås bara av gränsvaruhandeln, de kommuner som ligger intill norska gränsen, säger Henrik Vestin.