Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hancock vinnare i Cardiff

Efter en tredjeplats och två andraplatser fick äntligen Greg Hancock kliva överst på pallen i årets VM-serie. Syningebon vann lördagens GP i Cardiff före totalledaren Tai Woffinden. För Andreas Jonsson blev tävlingen ett fall framåt.

Annons

Hancock inledde GP-tävlingen i Cardiff trevande och hade två poäng efter två heat. Sedan körde amerikanen upp sig och tog sig till semifinal tack vare nio poäng. I semin blev Hancock tvåa efter Woffinden och gick till final tillsammans med Darcy Ward, Australien, och polacken Krysztof Kasprzak. I finalheatet tog Hancock hand om starten och släppte sedan aldrig förstaplatsen. Woffinden, poängbäst i Cardiff med 18 poäng, blev tvåa, Ward trea och Kasprzak trea. Vinsten var Hancocks första i årets VM-serie.

För Andreas Jonsson blev tävlingen ett fall framåt jämfört med tidigare GP-tävlingar. Rospiggsföraren slutade nia med nio inkörda poäng och missade precis en semifinalplats. För den andre rospiggsföraren, Chris Harris, blev det sex poäng och en elfteplats.

I sammandraget leder nu Tai Woffinden med 90 poäng, tre före Greg Hancock. Andreas Jonsson är tolva med 49 poäng och har tio poäng upp till åttondeplatsen. Chirs Harris ligger på 15:e plats, 26 poäng.

Nästa deltävling körs i Riga, Lettland, den 16 augusti.