Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hancock imponerad av Rospiggarnas start

Den ena kör hemma på bortaplan. Den andre kör borta på hemmaplan. I kväll ställs Greg Hancocks Piraterna mot Jonas Davidssons Rospiggarna.

Syningebon Greg Hancock lämnade för fem säsonger sedan Rospiggarna för Piraterna i Motala. Nu är det fyra säsonger sedan Greg Hancock mötte sitt gamla lag (Greg är den som överlägset tagit flest poäng, 3 074, i Rospiggarna genom tiderna) i elitserien.

Och han ser fram mot kvällens drabbning på Dunteberget i Motala. Hans nya hemmaplan.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Rospiggarna har ju fått en drömstart som nykomling och det är bara att lyfta för hatten för vad alla i och omkring klubben har åstadkommit. Jag är djupt imponerad och det är upplagt för en riktigt tuff match, säger amerikanen.

– Klubben har verkligen lyckats hitta rätt förare för rätt position i laget.

Om regerande mästarna Piraterna, som inlett med två segrar och två förluster, säger Greg:

– Det känns som att vi är lite på väg tillbaka i form efter att ha varit skadedrabbat. Darcy (Ward) kommer allt mer efter sin skada och för min egen del känner jag mig på topp.

Jonas Davidsson, boende i Motala, kommer i morgon att köra borta på hemmaplan. Han kom till i år till Rospiggarna från just Piraterna och har inlett säsongen stabilt. Jonas själv var under gårdagen i Ungern för EM-kval, men Piraternas lagledare Stefan Andersson vet vad Jonas kan på banan i Motala, en bana som för övrigt påminner mycket om den i Parken i Hallstavik.

– Jonas vet exakt hur han ska köra i Motala. Det kommer bli en mycket tuff match för oss, säger Andersson. För Rospiggarna har imponerat enormt på mig så här långt.

Om Piraternas inledning säger Stefan Andersson:

– Vi har gjort för mycket små misstag i matcherna och i längden har vi inte råd med det. Inte ens när vi vunnit har vi kört på topp och det måste vi få ordning på. Definitivt till i kväll annars får vi stryk, så är det bara.

Läget i laget?– Ward kör ju, men är långt ifrån okej i sitt knä och Anton (Rosén) saknas fortfarande på grund av en spricka i skallbenet. Annars är läget okej får jag väl säga.

Rospiggarna har inlett elitserien med fyra raka segrar. Detta trots att inte alla förare gjort vad man kan förvänta. Men nu verkar det ha lossnat även för Grzegorz Walasek, 18(!) poäng för sitt Czestochowa mot Gorzow i Polen i söndags.

– Riktigt kul och imponerande, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg. Vad jag förstått så har han bytt tändsystem och plötsligt lossnade allt.

Trots inledningen på serien vill Teurnberg tona ned förväntningarna.

– Ja, herregud. Vi är nykomling, de är regerande mästare. Klart att de är stora favoriter på hemmaplan.

Matchguide

Vad: Piraterna–Rospiggarna i elitserien i speedway.

När: I kväll 19.00.

Var: Motala Arena (Dunteberget).

NT är på plats och twittrar live från matchen på norrteljetidning.se/live.

Rospiggarna1. Andreas Jonsson (K)

2. Jonas Davidsson

3. Mads Korneliussen

4. Timo Lahti

5. Chris Harris

6. Grzegorz Walasek

7. Kim Nilsson

Piraterna1. Greg Hancock (K)

2. Bjarne Pedersen

3. Darcy Ward

4. Simon Gustafsson

5. Chris Holder

6. Linus Sundström

7. Fredrik Engman