Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tar över skolpolitiken

Moderaterna byter ledare på en av kommunens viktigaste poster.

Göran Pettersson (M) lämnar uppdraget som ordförande i barn- och skolnämnden i Norrtälje kommun. Hans plats tas av parti- och riksdagskollegan Bino Drummond, i dag ordförande i socialnämnden. Ny ordförande i socialnämnden blir Ann Lewerentz (M). Moderaterna möblerar om inför valet.

– Vi förbereder oss inför nästa mandatperiod, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M) om den politiska rockaden inom partiet.

Göran Pettersson slutar som barn- och skolnämndens ordförande första mars nästa år.

– Jag har meddelat att jag inte står till förfogande nästa mandatperiod. Då är det bättre att genomföra bytet i god tid före valet, säger han.

Varför slutar du?

– Jag vill ha större handlingsfrihet, svarar Pettersson.

Framöver vill han fokusera mer på rikspolitiken. Men han lämnar inte den lokala politiken helt.

– Jag kandiderar till kommunfullmäktige i valet nästa år.

Göran Petterssons ersättare Bino Drummond är ingen novis i barn- och skolnämnden. Han har varit ledamot i nämnden i sex år, 2004-2010.

Som uppvuxen i Edsbro har han även erfarenheter från skolan i kommunen. Han har gått i Edsbro skola, Långsjöskolan i Rimbo och Rodengymnasiet i Norrtälje.

Han vill skapa arbetsro inom skolpolitiken efter det senaste årets turbulens och diskussion om skolnedläggningar.

– Jag vill fokusera på kvaliteten i skolan, säger Bino Drummond.

Ann Lewerentz tar Drummonds stol som ordförande i socialnämnden. Hon har inte lett någon nämnd tidigare men sitter i kommunfullmäktige och är förste vice ordförande i utbildningsnämnden i dag.

Hon tar sig an uppdraget med skräckblandad förtjusning.

– Socialnämnden tar många tuffa beslut. Min insats blir att försöka göra det så bra som möjligt för utsatta personer, säger Lewerentz.