Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han hoppas vinna roslagsbornas hjärtan

Under förra året provade komikern Christopher Linnell att arrangera ståuppkomik-evenemang på Blidö och mottagandet blev enormt. Därför beslöt han sig för att ta det ett steg längre i år och göra en humorturné i Roslagen. Under fredagen gästar SkärgårdsSkrattet Societetsparken i Norrtälje. − Jag vet att det kommer att bli kul. Jag är helt säker på det, säger Christopher Linnell.

Komikern Christopher Linnell brinner för humorn. Trots att det kan kännas lite motigt ibland att arrangera evenemang, är det bland det bästa han vet.

− Jag älskar att arrangera. Det är en otrolig hållning att få folk att lätta på garden, säger Christopher Linnell.

Han har tidigare arrangerat ståuppkomik-turnéer på västkusten och Kajpartaj i Stockholms skärgård men ville gärna ta med sig humorn till Roslagen.

Det har varit ett energiskt letade efter tänkbara platser för evenemanget och han har anordnat några testspelningar. Bland annat testade de föreställningen på Blidö där Christopher Linnells släkt har landställe.

Är det någon skillnad att uppträda för publiken på västkusten mot att uppträda för roslagspubliken?

−Jätteskillnad! Västkustpubliken är på från början men det gäller att hålla uppe dem hela tiden. I Roslagen är publiken mer skeptisk och avvaktande till en början. Men när de har köpt en finns det ingen bättre publik, säger han.

Komikerna kommer att färdas till spelplatserna med en segelbåt som de även kommer att bo på under turnén.

Av erfarenhet vet han att det blir intensivt men roligt att tillbringa så mycket tid tillsammans.

− I början är det nästan som krig, eller snarare tävling, om vem som är roligast. Sedan lugnar det ner sig, säger han och ler.

Komikerna Nisse Hallberg, Christina Nordhager, Messiah Hallberg och Thomas Oredsson kommer att stå för underhållningen och Christopher Linnell kommer att vara konferencier.

−De är jättetaggade allihopa och jag kan garantera att det kommer att bli roligt, säger Christopher Linnell.

Societetsparken i Norrtälje på fredag är det största stoppet på turnén men premiären sker i kväll på Fejan. Sedan bär det av till fler platser under nästa vecka. Och Christopher Linnell hoppas att SkärgårdsSkrattet är här för att stanna.

−Målet är att göra det till en tradition. Jag har en femårsplan, säger han.

I år räknar han med 150 till 200 besökare i Societetsparken men hoppas att det ska kunna växa år för år. Han står på scenen och tittar ut över bänkarna i Societetsparken.

−Jag tror att det kommer att bli helt magiska kvällar och det här är en perfekt inramning.