Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han fann sin lycka i Thailand

Lars Öman jobbade i Sverige som byggnadssnickare och busschaufför. Under livsresan fick han tre barn. Men för några år sedan tog hans liv en ny vändning. Nu är han gift fastighetsägare i Thailand. Den 17 januari fyller han 70 år.

Annons

Han föddes i Örnsköldsvik och flyttade till Ekensborg i Ununge för att sedan bo i Vigelsjö. År 2000 började han jobba för Busslink. Det var år 2010, som hans liv förändrades.

– Allt började i Vigelsjö när jag satt vid datorn och höll på med något, säger han. I samma veva poppade det upp reklam flera gånger som jag tog bort. Men sedan gick jag tillbaka för att undersöka vad det var.

Det visade sig vara reklam från Thai Love Link.

– Nyfiken som man är, öppnade jag sidan och till min förvåning fanns där tusentals kvinnor som söker män, berättar Lars Öman.

En kompis sa till honom: ”Åk till Pattaya, där finns det hur många kvinnor som helst, bara att välja och vraka!”. Men Lars Öman sa att han inte var intresserad av dessa kvinnor.

– Jag ville hitta en bra kvinna och så gick det till, säger han. Min fru som jag kallar ”fyndet” är en fantastisk, duktig och kunnig kvinna.

Frun heter Natcha ”Nat” Sirikun. Hennes släkt består av högt uppsatta personer inom immigrationsmyndigheterna, polisen och flottan. Hon har en 20-årig dotter som studerar till sjuksköterska.

– Nat kunde inte ett ord engelska när vi chattade första gången, men med hjälp av personalen på internetcafé kunde vår kontakt bli förstådd, säger Lars Öman.

Han reste ner i oktober 2010 med ett 3 månaders visum för att träffa henne och hennes släkt. Det blev en förlängning med ytterligare 3 månader.

– Under den tiden konstaterade jag att jag dragit högsta vinsten, berättar han. Jag började bygga hus, åkte tillbaka till Norrtälje med min fru, började kolla upp med försäljning av lägenhet, ordna loppis med mera.

Åter i Thailand inspekterade Lars Öman bygget av det nya huset som han själv ritat. Det blev ännu en vända i Norrtälje i 3 månader. När han sålt allt han ägde, åkte han tillbaka till Sattahip för att stanna för gott! Paret driver restaurangverksamhet och hyr ut lägenheter.

– Jag ångrar absolut inte detta steg, mår bra och har en massa vänner här, säger han. Jag är bjuden på bröllop och begravningar och har på så sett fått se och lära om deras kultur!

– Nat är världens underbaraste kvinna, säger Lars Öman. Hon tar hand om mig som om jag skulle vara ett litet barn, fantastiskt!

Födelsedagen firas med fest på parets restaurang i Bang Saray, 1,5 mil söder om Pattaya. Temperaturen beräknas ligga över 30-strecket.

Lars Ödman

Aktuell: Fyller 70 år i dag den 17 januari

Födelseort: Örnsköldsvik

Nuvarande bostadsort: Sattahip, Thailand

Roslagsanknytning: Bott och jobbat här åren 1987-2010

Yrke: Restaurang- och fastighetsägare med 13 hus och lägenheter för uthyrning. Hyr även ut fiskebåtar

Tidigare yrke: Byggnadssnickare med 30 år i byggnadsbranschen, och busschaufför

Familj: Frun Natcha ”Nat” Sirikun, 46 år. Fruns dotter, samt Lars Ömans tre vuxna barn i Boden.