Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han är vår viktigaste spelare"

BKV Norrtäljes tränare Peter Hautalahti om försäsongen, truppen och premiären.

Annons

Peter Hautalahti kan nu se tillbaka på en försäsong han beskriver som ”strålande”.

– Verkligen. Vi har haft en suverän träningsnärvaro, vi uppträder perfekt i matcherna och vi har vunnit många matcher, säger han.

Men från och med i morgon, lördag, är det allvar för nykomlingen i tvåan.

– Det ska bli skönt att komma i gång på riktigt. Spännande att få möta de som av många ses som förhandsfavoriter också. Vi får en bra värdemätare direkt.

Förra gången BKV gick upp i division 2 åkte laget ur direkt (2011).

Vad lärde ni er då och hur står ni rustade i dag?– När vi utvärderade förra gången i tvåan såg vi snabbt att vi hade haft en alldeles för liten trupp. Det var den största och klaraste orsaken till att vi inte räckte till. Nu ser det annorlunda ut. Vi har minst två alternativ på varje position och roll, en klart bredare trupp.

Om division 2 kontra division 3 säger Hautalahti:

– Den stora skillnaden är att i tvåan finns det inga dåliga fotbollspelare.

I genrepet mot Upsala IF (div 3) förlorade BKV med 0–1.

Så hur blir det med målskyttet?– Visst är det tufft att tappa Thorleifsson. Jag hade gärna haft honom kvar, men vi har som jag ser det fler möjliga målskyttar i år, säger Hautalahti och nämner bland andra Andreas Lindström, Adam Zlotnik, Emil Skogh, Christoffer Svecke och Andreas Bellander.

Bellander var skadad under i stort sett hela fjolårssäsongen och har nu fått vara hel och kunnat köra hela försäsongen.

– Därför ser jag honom som ett nyförvärv i år, vårt bästa nyförvärv. Tvingas jag välja vilken spelare som är vår viktigaste så är det han som blir svaret.

Bellander, som i huvudsak kommer att användas på mittfältet, är extremt målfarlig (vann skytteligan i laget för två säsonger sedan) och kan även användas på topp.

BKV:s stora och breda trupp ger naturligtvis en grym konkurrens om platserna i laget.

Hur tar spelarna en sådan situation?– Vi har pratat om att inte vara rädda för konkurrens utan i stället dra nytta av den. Och jag tycker att spelarna tar den på ett utmärkt sätt. Det är full skärpa, fokus och satsning hela tiden och det blir alla bättre av.

Är du nöjd med truppen?– Ja. Jag känner mig jättetrygg med de spelare jag har.

Hur går det i premiären?– Vi jobbar bara mot en sak och det att vinna varje match. Det måste man sikta på. Jag tror vi vinner med 1–0.