Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarbys tränare tror på seger mot Rimbo

Del 7. NT-sporten räknar ner till Rimbo HK:s historiska elitseriepremiär.

Förra säsongen överraskade Hammarby och slutade åtta. Sedan tog det stopp i kvartsfinalen mot Lugi efter tre raka förluster.

Nu stundar en ny säsong, och Hammarby inleder den med att möta Rimbo HK.

– Det ska bli riktigt kul att dra i gång, och kul att få möta Rimbo. De spelar en spännande handboll som är rolig att titta på, säger Hammarbytränaren Kalle Matsson som tror på en typisk premiärmatch med mycket nerver och flera misstag.

Det sägs ofta inom handbollskretsar att det är omöjligt att på förhand veta hur Rimbo spelar, hur bra koll har du?– Man vet inte hur bra koll man har förrän man möter dem. Vi har gjort så gott vi kan i våra förberedelser, men det är inte lätt. Det går nog inte att vara 100 procent förberedd när man möter Rimbo.

Vad tror du annars om Rimbo den här säsongen?– Jag är helt övertygad om att de kan överraska, men det gäller att de tar till vara på de chanser de får.

Under torsdagskvällen hade 1 100 biljetter sålts (Eriksdalshallen tar 1 800 åskådare). Rimbo HK har sålt slut på sina 200 biljetter och reser ned till Stockholm med en supporterbuss.

Till sist Kalle, hur går det på lördag?– Det blir nog jämnt ända in i slutet. Men jag tror att vi vinner med 33–32.

Matchen startar 16.10, SVT1 direktsänder. För dig som inte har tillgång till tv går matchen att se via SVT Play (OBS, extern länk).

NT-sporten är självklart på plats och twittrar under matchens gång.

Matchguide

Vad: Hammarby–Rimbo HK i elitseriens första omgång.

När: Lördag 21 september 16.10. Matchen sänds i SVT1 med start 15.55.

Var: Eriksdalshallen, Stockholm.

Läget i lagen: – Hammarby saknar högernian Gunnar Pettersson.

– Dick Tollbring hade under torsdagskvällen inte bestämt vilka två målvakter som får chansen. Pontus Johansson är osäker, kommer inte han till start ersätter Fredrik Blomqvist. Rimbo HK reser till Stockholm med tolv utespelare och två målvakter.

NT tippar: 34–35