Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby krossade Rimbo HK

Ett Rimbo HK utan både Jeff Tollbring och Endrit Abdullahi blev en mumsbit för Hammarby. Stockholmarna vann med hela 37–24.

Annons

Det som på förhand såg väldigt tufft ut för Rimbo HK var i efterhand också väldigt tufft.

Om inte mer.

Rimbo hade inte mycket att hämta i söndagens bortamatch mot serieåttan Hammarby.

Tränare Dick Tollbring tvingades på grund av avstängningarna på Endrit Abdullahi och Jeff Tollbring att stuva om på Rimbos niometerslinje. Jerry Tollbring, Fredrik Johansson och Johan Lundgren fick fylla duons frånvaro och de fick se sitt lag hänga med under matchens nio minuter. Sedan blev det nattsvart.

Hammarby, anfört av rörlige mittnian Josef Pujol, lade in flera högre växlar och sprang i från till 18–12 i paus. Som efter 60 minuter hade växt till 37–24.

– Vi behöver ha Jeff och Endrit med, det visade sig ganska tydligt i dag. De är ett måste om vi ska hänga med på den här nivån, säger Dick Tollbring.

– Vi försökte hitta något positivt i paus eftersom vi började spela 6 mot 5. Gör man 2–0 i det spelet så är man ju med, men vi gjorde inte mål förrän efter sju minuter i andra halvlek och då blir det väldigt negativt.

Ljuset i mörkret för Rimbo var att formen håller i sig för vänstersexan Daniel Harnebäck. Sju mål mot Önnered följdes upp med sex nya mot Hammarby.

– Det rullar på för mig, säger Harnebäck. Det känns som om jag har kommit in i att möta elitseriemotstånd. Jag spelar med ett lugn just nu.

Men om matchen hade han inte särskilt många bra saker att säga.

– Vi gör en hyfsad första halvlek, sedan drog det i väg. Vi räckte inte till. ”Jonte” (målvakten Jonatan Widgren) gjorde en bra insats i andra halvlek. Det var väl det positiva.

En annan ljuspunkt i Rimbo var att målvakten Marcus Wesslund var tillbaka.

20-åringen stod i premiären mot Hammarby den 21 september, men har sedan dess inte spelat en enda elitserieminut.

– Jag trampade sönder hälen mot Hammarby och på träningen veckan därpå fick jag ett skott i huvudet på träning som resulterade i en hjärnskakning.

– Det var lite ringrostigt, men man kom in i det ju längre matchen gick.

Härnäst för Rimbo väntar ännu en tuff nöt att knäcka i form av serieledaren Kristianstad hemma på onsdag. Då är Endrit Abdullahi tillbaka från sin avstängning.

Elitserien herr

Hammarby-Rimbo HK 37-24

Halvtidsresultat: 18-12

Rimbos mål: Daniel Harnebäck 6, Johan Lundgren 5, Fredrik Johansson 4, Jerry Tollbring 3, Ken Tollbring 2, Joel Nilsson 2, Jonas Andersson, Adam Jernberg.

Hammarbys mål: Martin Dolk 8, Josef Pujol 7, Richard Hanisch 5, Nils Pettersson 5, Adam Johansson 3, Anders Wik Rydberg 2, Johan Nilsson 2, Kasper Ottesen 2, Gunnar Pettersson 2, Jonatan Wenell.

Publik: 1 018, Eriksdalshallen, Stockholm.

Nästa match för Rimbo HK: Kristianstad hemma onsdag 26/2