Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halt underlag ledde till många benbrott

Ishalkan på både vägar och trottoarer märks av. På Norrtälje sjukhus märkte man av ett ökat antal benbrott.

Under tisdagen kom det in åtta patienter i olika åldrar till akuten på sjukhuset som hade halkat och slagit sig ordentligt i huvudet eller brutit en hand- eller fotled.

– Det är fler än en vanlig dag men klart hanterbart enligt personalen på akuten. Det har i varje fall inte orsakat någon kö på akuten, säger Per Grundberg, presskontakt på vårdbolaget TioHundra AB.

Att det inte har skett fler olyckor kan bero på att kommunen har varit duktiga på att sanda eller att folk helt enkelt har tagit det kallt på de hala vägarna.

I Örebro var läget betydligt värre. Där tog två lasarett emot över 130 patienter med halkrelaterade frakturer från måndag kväll till tisdag förmiddag, enligt na.se.

Enligt SMHI:s väderprognos finns det risk att isen biter sig fast på vägar och trottoarer ett tag då lättare regn eller blötsnö på tisdagskvällen ska följas av två till fem minusgrader i dag.

För den som vill lära sig mer om benskörhet och hur man undviker fallolyckor håller vårdbolaget Tiohundra en kostnadsfri föreläsning i ämnet under onsdag.

Överläkare Hans Jutberger och sjukgymnasterna Sarah Lindberg och Eva Möller delar med sig av sina bästa tips och råd för hur man håller sig på benen både inne och ute.

Föreläsningen sker i Norrtälje Folkets hus klockan 17. Ingen föranmälan krävs.

Under onsdagen rapporterade Norrtälje kommun att sophämtningen kan bli försenad på grund av det hala väglaget och enligt SL påverkas vissa bussar i kommunen eventuellt av halkan.