Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva reaktioner på en ny skatepark

Planerna på en utomhuspark i Hallstavik för att åka skateboard och kickbike går vidare. Norrtäljes politiker är positiva till ett lokalt förslag.

Annons
Elever från Hallsta skola och Skärsta skola visade sitt förslag på en utomhus park för skateboard och kickbike.

Micaela Wallgren från Hallstavik är mamma till barn som gillar att åka kickbike och skateboard. I våras tog hon initiativet till att bilda en grupp som började jobba fram en plan på hur en aktivitetspark skulle kunna se ut. I gruppen ingår också elever från skolor i Hallstavik.

Tillsammans med Carita Holmberg, ordförande i Hallstaviksnätverket, träffade de tjänstemän och politiker hos kommunen för att presentera ett förslag på hur en sådan park kan se ut.

– Vi har ju ingen träffpunkt i Hallstavik. En skatepark skulle kunna bli en samlingspunkt för många människor, säger Micaela Wallgren.

Förslaget är att lägga parken, som går under arbetsnamnet Betongparken, till ett område 100 meter norr om utomhusbadet. Förhoppningen är att parken även ska inrymma område för parkour, lekpark och grill.

– Det ska gå att göra sådant som många har råd med och som både killar och tjejer gillar att göra, säger Micaela Wallgren.

Förslaget möttes positivt både av kommunalrådet Berit Jansson (C) och fastighetschefen Peter Elenfalk. Om allt går enligt planen skulle parken kunna vara färdig till årsskiftet.

Annons