Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallstavik mister mödravård

Barnmorskemottagningen försvinner från Hallstavik vid årsskiftet.

Från årsskiftet kan Hallstavik förlora sin barnmorskemottagning och patienterna blir i stället hänvisade till Norrtälje.

Tiohundra AB har valt att inte ansöka om något filialavtal för barnmorskemottagningen i Hallstavik efter 31 december. Anledningen är att kraven och de ekonomiska ramarna för auktorisation inte ger Tiohundra förutsättningarna att bedriva verksamhet.

– Vi blir ersatta efter hur många inskrivna det finns och här finns inte tillräckligt med underlag för att få det att gå i hop ekonomiskt, säger Cecilia Thulin, verksamhetschef för barn, ungdom och familj i Tiohundra AB.

– Det här är inget vi gör med glädje då vi ser det stora behovet i Hallstavik.

Verksamheten har tidigare varit hotad, för fem år sedan var frågan uppe på bordet och då mobiliserades ett starkt motstånd.

– Vi kommer förmodligen göra samma sak nu. Men det är tråkigt att en fråga som handlar om grundläggande saker som social service ska politiseras, säger Alexandar Snrdovic, ordförande i Pappers och engagerad i Hallstaviksnätverket.

Han reagerar också på att Tiohundra inte varit tydliga med vad man tänkt göra.

– Det känns som de vill smyga in försämringar.