Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallstavik het ort på bostadsmarknaden

Efter flera år av stiltje på bostadsmarknaden börjar nu efterfrågan på hus öka i Hallstavik. Lena Axelsson är en av dem som valt att bosätta sig här.

När Lena Axelsson och hennes sambo separerade sålde de huset i Stockholm. Lena som längtade till en lugnare plats började se sig om efter ett område som skulle passa henne.

– Jag letade i en omkrets på 15 mil runt Stockholm och tittade på några ställen i Sörmland men det kändes överexploaterat där, säger hon.

Då riktade hon blickarna norrut och var först och tittade på ett hus i Älmsta. Sedan fick hon tips av mäklaren om Hallstavik. Lena såg flera objekt på bostadssajten Hemnet och bad till slut mäklaren om att få syna ett hus lite närmare. Det är där hon bor i dag.

– Jag föll inte för huset första gången jag såg det, men när jag kom hit tyckte jag det var jättemysigt, säger Lena som inte ångrar flytten från staden till lugnet i den lilla bruksorten.

– Det är ett helt annat liv här än i Stockholm. Det är gångavstånd till allting och det mesta man behöver finns här. Vill man ha lite storstadsliv ligger ju Uppsala bara sex mil bort och till Stockholm kan man ju ta sig med SL-buss.

Lenas tidigare sambo bor nu i Herräng och sedan en tid tillbaka bor parets båda döttrar också i Hallstavik.

– Alla trivs verkligen jättebra här.

En som snart flyttar till Hallstavik är Anita Hjertås. Hon har tidigare bott i Hallstavik i 25 år, men flyttade därifrån hösten 1999. Hon säger att det finns flera skäl till att flytta tillbaka.

– Det är ett trivsamt samhälle med mycket trevliga människor som är väldigt ansvarstagande. Jag tror också att många ser att det är ett lugnt och tryggt samhälle, säger Anita Hjertås.

Hon märker också att Hallstavik börjar resa sig efter alla uppsägningar som varit i Hallstavik.

– Det har varit en stor oro i Hallstavik på grund av neddragningarna, men nu har den oron släppt och alla verkar ha gått vidare.

Anita Hjertås berättar att hon fick leta länge innan hon hittade ett hus i Hallstavik. Det var först när hon själv satte in en annons i Norrtelje Tidning som hon hittade bostaden hon ville ha.

– Jag trodde att det bara var att välja och vraka när jag skulle flytta till Hallstavik, men så är det inte längre.

Den 1 april är det dags för inflyttning i villan.

– Vi ser verkligen fram emot det.

Lena Axelsson ser i dagsläget inte att hon någonsin skulle flytta från Hallstavik.

– Man vet ju aldrig, men i dag känns det som jag kommer bo här livet ut. Jag har skogen alldeles intill mig och kan vara ute i timmar och gå. Det är så lugnt och skönt, säger hon.