Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallstavik behöver sin barnmorska

I samband med att vårdval infördes för filialer inom vården har Tiohundra AB beslutat att upphöra med mödravården i Hallstavik och Rimbo från årsskiftet.

Vårdbolaget har valt att inte söka auktorisation då de bedömer att patientunderlaget är för lågt på dessa orter. Tiohundra kommer endast att bedriva mödravård i Norrtälje från och nästa år. Vi anser att barnmorskan har en viktig roll vad det gäller social service i våra bygder med mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och hälsokontroller. Det är viktigt att vården klarar av att lindra oro och finns tillgänglig för att svara på frågor och bedriva rådgivning även preventivt och att stödja blivande mammor.

Att lägga ner mödravården i Hallstavik är en social nedskärning i ett samhälle som står inför stora förändringar. Vi inom Centerpartiet tycker att det är viktigt att titta på alternativa lösningar när det gäller lokal, personal och öppettider. Vi tror också att det går att finna lösningar utanför de vanliga rutinerna.

Att ta bort en så viktig social funktion som barnmorskemottagningen skulle ytterligare bidra till minskad trygghet i denna del av kommunen som i dag står inför stora förändringar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel