Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsta-polisens bild gör succé på Facebook

Hallstavikspolisen fick över 100 000 likes på några timmar.

Annons

Mikael Liljekvist, stationsbefäl i Hallstavik lade vid elvatiden på fredagsförmiddagen upp en bild på Polisen Hallstaviks Facebooksida. Två timmar senare hade bilden över 50 000 likes.

– Det är helt sjukt, säger en minst sagt förvånad polisman.

Det var i torsdags som Mikael Liljekvist var på Slåttergubbens förskola för att visa upp sin polisbil. Det var många barn runt omkring och personalen på förskolan hade fullt upp. 

– Jag såg en liten kille som var ledsen. Jag bar upp honom, direkt när han kom upp i famnen lade han huvudet mot min axel och slutade gråta. Sedan somnade han tryggt, berättar Mikael Liljekvist.

Efter publiceringen på Facebook kom det snabbt kommentarer som "underbar bild", "hjälte" och "skönt med förtroende för polisen".

Hade du väntat dig all uppståndelse?

– Nej, jag hade aldrig i min livligaste fantasi kunnat tänka mig att den skulle få så mycket uppmärksamhet. Jag är chockad. Tänk att sociala medier har en sådan genomslagskraft!

Varför tror du att bilden får så mycket uppmärksamhet?  – Jag tror att den ger en känsla av medmänsklighet. Bilden visar att när polisen är i närheten kan man känna sig trygg.

På två timmar har bilden fått över 50 000 likes och den har blivit sedd av betydligt fler än så. Hur känns det? – Det hela är lite konstigt. Min dotter ringde från Norrköping och sa att hennes kompisar från andra delar av landet hade sett bilden och reagerat. Samtidigt är det här för en bra sak. I dag skrivs det så mycket negativt om polisen, så det är skönt med lite positiv publicitet.

Bilden väcker känslor – berätta om kommentarerna.– Jag inte hunnit läsa så många än. Men de flesta är positiva, folk tycker att det är en fin bild och att den förmedlar en trygghetskänsla. Men sedan finns det alltid de som skriver negativt, vilket man alltid får räkna med. Men mestadels är det positivt.

Du verkar vara bra med barn, du funderar inte på att byta yrke?– Haha nej, som polis får jag det bästa av bägge delarna, genom att vi besöker skolor och förskolor i arbetet.

Hur är stämningen på jobbet i dag?– Alla är väldigt förvånade, men tycker att det är jättekul. Det får nog bli en fika sen, för att fira.

Vad händer nu?– Ja du, bilden fortsätter ju bara att sprida sig. Vi får se var det här slutar ... men det känns roligt.