Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håkan Stolt avgår som C-ordförande

Efter interna konflikter i Centerpartiet väljer Håkan Stolt att sluta som kretsordförande. – Tragiskt, säger gruppledaren Berit Jansson.

Annons

I onsdags kväll hade Centerpartiet medlemsmöte för att diskutera skattesänkning kontra satsningar i skolan. Mötet skedde på initiativ av Häverö-Singö centeravdelning efter att barn- och skolnämndens C-ledamot Robert Johansson hoppat av sitt uppdrag. Orsaken till det var att Centerpartiet gått med på skattesänkning med 20 öre nästa år i den borgerliga majoritetens budget för 2014-2016 och att det fanns frågetecken om hur mycket pengar partiet gått med på att skolan ska få.

Efter mötet sa Håkan Stolt till NT att partiet har rensat luften och att de inte kan "hålla på och tjafsa längre". Bara dagen efter meddelade han partiets medlemmar att han avgår som kretsordförande.

- Jag vill inte berätta varför. Jag har meddelat medlemmarna men jag tar allt internt.

Han kommer att vara kvar som medlem i Centerpartiet.

- Jajamen och jag kommer fortsätta att arbeta för partiet, säger han. 

När NT når Centerpartiets gruppledare Berit Jansson på fredagseftermiddagen befinner hon sig på partiets riksstämma i Karlstad. Beskedet om Stolts avgång kom oväntat.

– Vi hade ett fint möte i onsdags, sedan på torsdagseftermiddagen får jag det här beskedet via mejl. Det var för mig helt oväntat.

– Jag tycker det är tragiskt att han har tagit det här beslutet, säger Berit Jansson.

Att två högt uppsatta inom partiet har valt att lämna sina uppdrag på kort tid ser hon allvarligt på.

– Det är inget man kan vara stolt över som gruppledare, det är tragiskt för partiet.

Är det en kris inom partiet?

– Jag ser det inte som en kris. Vi ska sätta oss ner och samla våra styrkor. Vi har saker vi måste reda ut och min förhoppning är att vi ska göra det, säger Berit Jansson.