Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Haha haha! Den va ju bra!" – så tycker läsarna om NT:s aprilskämt

"Ja just det, det är första april då kan jag andas ut", skriver Anna Liljeberg på NT:s facebook där årets skämt fått stor uppskattning.

Nog hade det varit kul med en Saltkråkan Noir, men nej, det är inte sant att Netflix ska göra en nyinspelning av den älskade familjeserien med en mörkare, mer nutida ton.

"Hade varit superkul, men säger att det är nog en April April på den....", skriver Annika Olausson Andersson på NT:s facebook som under dagen svämmat över med emojis som skrattar så de gråter.

"Haha haha! Den va ju bra!", tycker Christina Öberg. Kenneth Hagström skriver "Haha gryyyyymt bra!"

NT:s medarbetare fick många skratt under spånandet för att ta fram skämtet och fick som grädde på moset draghjälp av Michael Blum som i många år guidat Saltkråkan-älskare från när och fjärran på Norröra. Han tyckte att idén var rolig och ställde gärna upp. När NT ringer upp på påskdagen håller han på med påskmiddagsförberedelser.

Har du fått några reaktioner i dag?

– Massor! Fast det är ju ingen som går på det, säger han lite besviket.

Michael Blum har även skickat artikeln till Saltkråkanstjärnorna Stephen Lindholm (Pelle), Louise Edlind (Malin) och Kristina Jämtmark (Stina).

– Stephen hade redan sett det i Aftonbladets sammanställning av aprilskämt.

Tyckte han att det var kul?

– Ja, det tyckte han.

Detsamma gjorde Astrid Lindgrens barnbarn Mats Lindgren.

– De har ju humor i den familjen, säger Michael Blum.

Läs NT:s aprilskämt: Netflix gör remake av Saltkråkan: "Ett mervärde för hela Roslagen"

Läs också: April, april – gick du på vårt aprilskämt?

En del tidningar har valt att sluta med aprilskämten sedan det blivit vanligare att artiklar med osanning cirkulerar på nätet alla årets dagar. När det visat sig att en del läsare har svårt att avgöra vad som är sant och vad som är fake news eller propaganda har en del medier valt att sluta skämta.

På NT tycker vi dock fortfarande att det är roligt att få skoja till det en gång om året. Av reaktionerna att döma är det även många läsare som fortfarande uppskattar aprilskämt.